Op naar Chawolo

Door: Oeganda

Blijf op de hoogte en volg Oeganda

12 November 2025 | Oeganda, Mulanda

Vanmorgen half 7 ging de wekker , koffers pakken, tanden poetsen en om half 8 aan het ontbijt. We hadden allemaal ons ontbijt uitgezocht maar dat hadden we niet hoeven doen,want we hadden een buffet. Lekker Ananas en watermeloen, Spaanse omelet, worstjes, toast en zwarte koffie of thee en lekker meloen sapje.

Alsof we op vakantie zijn!

Om half 10 reed het busje voor, uh busje zeg maar gewoon bus! Het zat ons mee deze dag want we hadden geen file in Kampala, dit kwam mede doordat we een andere weg namen.

In Jinja stopten wij voor een heerlijke samosa gevuld met kip, vis, beef of groente, met een koud colaatje.

Helaas voor Gerard miste er bij hem een samosa in het pakketje. Schadepost van maar liefst 0,75 eurocent.

Natuurlijk kwamen we op de bekende plek weer de bavianen tegen met de schattige jonkies.

Nadat we de bush bush ingingen reden we pardoes de afslag voorbij, ach ja de struiken waren toch weer wat hoger dan vorig jaar.

Na een leuke toeristische trip kwamen we uiteindelijk in Chawolo aan waar wij opgewacht werden door Tim en Wilma.

Met zijn allen een bakkie gedaan met de bekende stroopwafel.

Nadat we geïnstalleerd waren besloten we eensgezind te gaan voor een makkelijke hap. Pan tosti en cup a soup en als toetje yoghurt. Na genoten te hebben van het krekel orkest met af en toe een solo van de kikkers en zoemen van de muggen, besloten we na nog een laatste spelletje om half 9 NL tijd naar bed te gaan. Maar voordat we naar bed gingen hadden we nog een verrassing een nieuwe douchekop

met extra veel waterstralen.

• 12 November 2025 - 20:52

Anke:

Zo te horen vermaken jullie je daar wel

• 12 November 2025 - 21:36

Alice:

Klinkt super allemAl

• 13 November 2025 - 16:58

Hennie En Piet :

Klinkt heel goed allemaal .

• 13 November 2025 - 17:23

Hannie Franken :

Heel goed om te lezen. Fijn dat jullie veilig in Chawolo zijn.

• 13 November 2025 - 17:26

Hannie Franken :

Fijn dat jullie veilig in Chawolo zijn aangekomen.

Verslag uit: Oeganda, Mulanda

Childrens ministry

22 November 2025

Fietsen, verven en worship

20 November 2025

De negende dag in Chawolo!

19 November 2025

Planten van boompjes

14 November 2025

Sportdag

13 November 2025

Ontmoeting met leerkrachten en kinderen

12 November 2025

Op naar Chawolo

12 November 2025

Een dagje Kampala en ontmoeting met onze vrienden

11 November 2025

Onze reis naar Kampala
Oeganda

Op 10 november 2025 reizen wij (Barrie, Bert, Gerard, Henk, Magda, Nellie en Wouter) naar Oeganda. Wij gaan daar vrijwilligerswerk doen bij CDHope (Tim en Wilma Omalla) in het afgelegen dorp Chawolo-Sirongo. Op de Generation of Hope scholen zitten ruim 450 kinderen op school (kleuter, lager en middelbaar onderwijs).

Actief sinds 01 Nov. 2025