Planten van boompjes
Door: Oeganda
Blijf op de hoogte en volg Oeganda
16 November 2025 | Oeganda, Mulanda
Vandaag begonnen we met het planten van de boompjes, we dachten dat ze minstens 1 meter waren,maar gelukkig viel het mee, ze zijn slechts 20 centimeter hoog. We werden geholpen door Julius en Nico die in flink tempo de gaten maakten.
Na een cursus Afrikaanse bomen planten, begonnen we allemaal met ons eigen boompje te planten. We maakten een ruim gat zodat het water er goed in blijft staan en daarna bedekte we het met verdroogde plantenresten om het vocht vast te houden en de aarde niet uit te laten drogen. Na 3 uur flink buffelen in de brandende zon hadden we 137 boompjes
in de grond staan. De meiden uit het CDHopehome hebben ook hun eigen boompje gepoot.
Magda en Nellie gingen nog even bij Innocent langs om zijn wond te verbinden die er gelukkig beter uit zag.
Rond 3 uur gingen we met Wilma op pad om op bezoek te gaan bij juf Esther.
De kinderen gingen meteen spelen met het domino spel dat we mee hadden gebracht en kleuren in het kleurboekje dat Noa had meegegeven. Daarna liepen we door naar auntie Jane. We liepen een flinke vertraging op omdat we een tropische regenbui moesten ontwijken. Eerst stonden we onder een afdakje, maar na 10 minuten werden we uitgenodigd om binnen te komen in een huisje. Het was hutje mutje omdat ook alle buurkindjes mee naar binnen gingen. Dit kwam misschien wel omdat we snoepjes hadden uitgedeeld.
Het werd een complete sing-inn. Ook werd er weer veelvuldig gevraagd naar Jack. Dus hebben we de kinderen een boodschap in laten spreken voor hem.[e-263a]️Toen we eindelijk weer op pad gingen liepen we langs het huis van meester Clemens en konden we er niet onderuit om ook hier even te gaan zitten. Na een gebed van zegen en dank en het bekijken van het trouwalbum konden we weer verder.
Uiteindelijk kwamen we om 17.30 uur bij auntie Jane aan. Zij zag ons al aankomen en riep dat we welkom waren. Auntie Jane had flink last van haar artrose voornamelijk in haar knieën, ze liep met een stok en kwam moeizaam vooruit.
In Nederland had ze al lang een paar nieuwe knieën gehad. Wij beseffen niet half hoe rijk wij gezegend zijn met onze gezondheidszorg.
Na nog een selfie met zijn allen liepen we weer naar huis. Halverwege kwamen we Joseph tegen die speciaal het weekend thuis kwam. Joseph is een oud leerling en studeert in Mbale voor leraar en hoopt volgend jaar afgestudeerd te zijn. Joseph wil dan werken op onze school.
Thuis gekomen wachtte ons nog een grote verrassing, de stroom was uitgevallen. Gerard vreesde dat hij in het donker moest gaan koken maar gelukkig net voordat het snijteam wilde beginnen ging precies het licht weer aan!
16 November 2025 - 20:11
Hennie En Piet :
Goed gedaan dat bomen poten dat is de manier volgens ontwikkelings werkers.Piet heeft er vrijdag een lezing voor gevolgd.