Kerkdienst en bezoekjes
Door: Oeganda
Blijf op de hoogte en volg Oeganda
16 November 2025 | Oeganda, Mulanda
Vanmorgen werden we vroeg gewekt door de wekker van Wouter. Hij had voor zonsopgang een hardloopafspraak met Tim. Onder het hardlopen van Wouter, hadden wij de tijd om rustig ons op te tutten voor de kerk. Wouter had ongeveer zes kilometer gelopen met Tim en Edith door de bush bush. Het was een avontuurlijke route met zonsopgang en mooie vergezichten.Na het nuttigen van het ontbijt gingen we op weg naar de Generation of Hope kerk. Zoals gebruikelijk begon de kerk iets later. We begonnen de dienst met lofprijzing en aanbiddingsliederen. De preek werd gedaan door Joseph Owor. In de preek haalde hij een tekst aan van een lied die wij gisteren samen met de kinderen op onze schuilplek in de regen hebben gezongen. Joseph vertelde dat wij een rein hart nodig hebben om het kwade te kunnen weerstaan. Na de preek stelde Tim ons voor en Henk mocht nog even praatje houden en vertelde dat wij allemaal waren geraakt doordat een zin uit het lied van gisteren in de preek voorkwam. Dit raakte ook de voorganger en hij gaf sponstaan aan om dit lied met elkaar te zingen nl. Create in me a clean heart! Nellie gaf de kaart met de groeten van de Ontmoetingskerk aan Tim en Tim bedankte de Ontmoetingskerk voor deze kaart.Tim liet alle aanwezige om de beurt een naam lezen van deze kaart. Dat viel nog niet mee die rare hollandse namen. Na de dienst hadden wij nog mooie ontmoetingen. Nellie en Magda verzorgde nog enkele wonden en daarna gingen we naar het CDHopehome om Shalene, Joy en Jennifer blij te maken met foto’s en cadeaus. Even naar huis om te relaxen en te lunchen. Henk en Nellie moesten nog even een interview afnemen en daarna bezoekjes afleggen met Wilma bij Julius en Brenda en bij Patrick en Lydia. Het was leuk om op kraamvisite te zijn bij Julius en Brenda. Het jurkje voor de kleine Charline paste perfect, we waren bang dat het te klein was. Het bezoek aan Patrick en Lydia was als vanouds. Zo gastvrij, een mooie ontmoeting en afsluiten met het nemen van foto’s. Patrick gaf nog een rondleiding bij het rijstveld. Er zijn nu zoveel rijstvelden dat bijna alle papyrussen, apen en slangen zijn verdwenen. We kunnen terugkijkende op een enerverende dag.
16 November 2025 - 20:05
Hennie En Piet :
Wat een mooie zondag! Mooi verslag ook .leuk dat jullie ook spontaan weer gingen zingen create in me een clean hart
16 November 2025 - 21:45
Dineke :
Leuk om zo met jullie 'mee te reizen '. Herkenbaar ook, behalve de bomen planten. Succes met de arbeid.
17 November 2025 - 19:07
Yvonne Kruk:
Loop een beetje achter, maar ga jullie nu extra goed volgen
17 November 2025 - 19:11
Yvonne Kruk:
Succes met jullie werkzaamheden en veel plezier
17 November 2025 - 21:08
Hannie Franken :
Mooi verslag en fijn dat jullie mooie dingen meemaken.