Fietsen, verven en worship

Door: Oeganda

Blijf op de hoogte en volg Oeganda

22 November 2025 | Oeganda, Mulanda

Vanmorgen stond een fietstoer op het programma. Zoals jullie weten gaan de dingen altijd anders, de riolering was verstopt. Even aan de slag om dit te verhelpen, maar helaas had dat geen baat. Dan maar de hulptroepen opgetrommeld. We liepen naar de school voor vijf fietsen die we gereserveerd hadden. Wouter en Henk gingen vooruit op de fietsen van Tim en Wilma. Helaas zag Barrie het fietsen niet zo zitten, ze waren te gammel. Henk bleef ook achter om Barrie gezelschap te houden en om Julius op te vangen voor het ontstoppen van de riolering. Wilma kwam nog even langs om gezellig met ons te kletsen. De anderen fietste een rondje Lingingi van ongeveer 15 kilometer. Wij hebben tijdens deze tocht ervaren hoe het is anders te zijn dan de plaatselijke bevolking.Er werd onderweg gelachen, gezwaaid en meegerend, het was mooie ervaring. Julius had inmiddels de riolering ontstopt. Daarna even een moment van rust en deze werd ingevuld door een slaapje of een wandeling.

Rond drie uur gingen wij verven met primary groep 1 en 2. We waren iets later en de kinderen gingen al naar huis. Gelukkig wilden zij weer terug voor het verven. Je zag aan de werkjes dat deze kinderen ouder waren, want de werkjes waren beter gedetailleerd. De kinderen genoten en wij natuurlijk ook. Er was nog even tijd om met de kinderen te eten en de kinderen leerden ons nog nieuwe woordjes in eigen taal.

De worship zou om zes uur beginnen en eindelijk startte deze om zeven uur. Het werd een mooie avond van bidden, zingen en testimonuels en nog een zangbijdrage van onze groep. Wij zongen: ‘k stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God en dit deden wij ook nog in canon. Ook zongen met elkaar: Ik ben veilig in Jezus armen.

Na afloop nog een Swallowship of te wel gezamenlijk eten. Tijdens het eten hadden wij nog mooie gesprekken. Het eten bestond uit rijst, koolsalade, beef en bruine bonen. Wij vlogen daarna naar huis! Wij hebben genoten van deze dag!

• 22 November 2025 - 09:10

Childrens ministry

22 November 2025

Fietsen, verven en worship

20 November 2025

De negende dag in Chawolo!

19 November 2025

Planten van boompjes

14 November 2025

Sportdag

13 November 2025

Ontmoeting met leerkrachten en kinderen

12 November 2025

Op naar Chawolo

12 November 2025

Een dagje Kampala en ontmoeting met onze vrienden

11 November 2025

Onze reis naar Kampala
Oeganda

Op 10 november 2025 reizen wij (Barrie, Bert, Gerard, Henk, Magda, Nellie en Wouter) naar Oeganda. Wij gaan daar vrijwilligerswerk doen bij CDHope (Tim en Wilma Omalla) in het afgelegen dorp Chawolo-Sirongo. Op de Generation of Hope scholen zitten ruim 450 kinderen op school (kleuter, lager en middelbaar onderwijs).

Actief sinds 01 Nov. 2025