Boompjes planten
Door: Oeganda
Blijf op de hoogte en volg Oeganda
17 November 2025 | Oeganda, Mulanda
Net na het versturen van het verslag viel de stroom weer eens uit. Dus konden we zonder excuus op tijd naar bed.
Toen we opstonden om 05.30 was er nog steeds geen stroom waardoor we in het donker onze weg moesten vinden. Ook ons prakkie van gisteren konden we weggooien.
We waren zo vroeg omdat we aan onze 2e sessie boompjes planten begonnen.
Om 7.05 uur beginnen we met boompjes water geven. Daarna het al ons bekende werk gaten graven, boompje erin , grond erop en water erbij. Tot 8.00/8.30 uur ging het goed daarna begonnen we flink te zweten en namen we rond 9.00 uur een welverdiende siësta. Een banaantje en een boterham en limonade en toen konden we er weer tegen aan.
Om 10.30 uur was onze opdracht voltooid.
Op onze knieën, volledig uitgeput haalde we nog net het CDHope om even bij te komen. Daarna naar huis voor een lekker bakkie met een welverdiende stroopwafel.
Na een heerlijke koude douche waren we fris en fruitig, waarna we genoten van een
lekkere wrap met tonijn.
Om 14.00 uur hadden Bert,Henk en Nellie
een meeting met Tim en Wilma. De rest mocht lekker ontspannen in de tuin.
Tegen vijven liepen Wouter, Magda, Henk en Nellie naar het CDHope home om spelletjes te doen met de meiden.
Gerard, Bert en Barrie bleven thuis.
De pannenkoeken voor morgen werden gebakken. Om 19.30 uur gingen we lasagne eten bij Tim, Wilma en Edith.
Terwijl we dit verslag schrijven werden we opgeschrikt door een vreselijke grote pad die door het gegil een weg terug zocht.